În ciuda legislaţiei dure şi propagandei halucinante a Kremlinului, tot mai mulţi ruşi încearcă să se opună regimului totalitar al lu Vladimir Putin. O nouă forță militara sa înfințar în rusia batalionul Siberia
Batalionul ”Siberia”. O nouă forță militară, formată din voluntari ruşi, va lupta împotriva lui Vladimir Putin.
Batalionul „Siberia” se pregăteşte pentru a lupta pe front împotriva armatei a lui Vladimir Putin Spre deosebire de alte grupuri de voluntari, cum ar fi Legiunea „Libertatea Rusiei” sau Corpul voluntarilor ruși, care participă la apărarea Ucrainei, batalionul „Siberia” face parte din forțele armate regulate.
Corespondentul TSN Andrei Tsaplienko a asistat la exerciții de asalt la nivel tactic ale batalionului „Siberia”, care acum se pregătește pentru front.
Cu toate acestea, după cum a aflat jurnalistul ucrainean, o parte dintre luptătorii de la „Siberia” au participat deja la apărarea Avdiivka, un oraș aflat în regiunea Donețk.
Șanțul pe care acești luptători îl iau cu asalt este un șanț de antrenament. Conform exercițiilor tactice, un pluton de voluntari ruși, în grupuri mici, trebuie să intre într-un tranșeu inamic și să-l cucerească.
„Karabas”, un luptător al batalionului „Siberia”: „Acum desfășurăm un asalt asupra pozițiilor inamice. Mai exact, o șansă, un tranșeu. Cu buncăre, cu ture. Adică, un asalt”.
Totul este aproape de condițiile reale ale războiului pe timp de iarnă. Cu excepția unui singur element. În loc de soldați inamici, țintele sunt ascunse în spatele curbelor liniei de tranșee. Dar data viitoare vor trebui să tragă în ținte reale. Mai exact chiar în compatrioţii lor care au venit să ucidă ucraineni.
„Ce face Rusia este o crimă”
Cei care s-au înrolat în batalionul „Siberia” îşi doresc reformarea Rusiei şi susţin că războiul dus de Putin în Ucraina este nedrept.
„Suedezul”, un luptător din batalionul „Siberia”, fost istoric în viața civilă: „Rușii sunt dușmani, desfășoară o agresiune împotriva poporului ucrainean și este absolut evident pentru mine că sunt imperialiști și ocupanți.”
„Ceea ce face Rusia este o crimă, o nebunie, iar eu nu am vrut să iau parte la asta”, a adăugat un combatant.
„Nu este o problemă pentru mine să lupt împotriva propriului meu, în ghilimele, stat”, a declarat altul.
Acești ruși s-au alăturat batalionului „Siberia” în urmă cu câteva luni.
Inițial, ei plănuiau să ducă în „Siberia” reprezentanți ai națiunilor mici înrobite de Rusia. Dar, în procesul de formare, au decis să renunțe la orice legături naționale sau teritoriale.
Dar ideologia pe care a fost construită unitatea a rămas neschimbată. După victoria Ucrainei, micile națiuni din Rusia ar trebui să primească dreptul la autodeterminare.
„Ca urmare a războiului, ca urmare a victoriei, Rusia despre care vorbim acum va înceta să mai existe. Poate că nu va exista Rusia în acele granițe. Dar vor exista state separate sau o confederație, totul va fi complet diferit”, a declarat unul din combatanţi.
Batalionul „Siberia”, cum se face înrolarea
Există o singură cale de a ajunge în batalionul „Siberia”. Prin intermediul Consiliului Cetățenilor, o organizație care coordonează acțiunile opoziției armate ruse. Iar apoi, voluntarii vor fi supuși unui control în mai multe etape în cadrul serviciilor speciale ucrainene.
Cu toate acestea, există riscul ca un spion rus foarte bine pregătit să treacă de bariera de inspecție.
Reporter: „Unde este garanția că nu ești un agent al FSB sau GRU?”.
„Holod”, un soldat din batalionul „Siberia”:
Bună întrebare. Orgoliul ar trebui să fie dat celor care au efectuat aceste inspecții. Iar aceștia nu sunt voluntari ca mine, ci serviciile dumneavoastră.”
„Johnny”, un luptător din batalionul „Siberia”: „Sper că serviciile voastre speciale nu lucrează mai rău decât cele rusești, ba chiar mai bine. Pentru mine, garanția este de o sută la sută. Pentru serviciile speciale ucrainene, cred că m-au verificat.”
Unii dintre soldații din batalionul „Siberia” ar dori să se întoarcă în Rusia, pentru a participa la acțiunile partizanilor.
„Holod”, un luptător din batalionul „Siberia”: „Voi merge în Rusia, cu toate abilitățile, cu toată experiența.”
Iar unii intenționează să nu renunțe la arme nici după război. Pentru a prinde criminalii de război ruși.
„Johnny”, un luptător din batalionul „Siberia”: „Chiar aș vrea să fac acest lucru, adică să-i găsesc oriunde în lume și, cel puțin, să-i trimit la Tribunalul de la Haga.”
Sursă știre expresspress.ro